"Doku stond al met twee voeten in Liverpool"

VRIJDAG, 4 MEI 2018, 13:52 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Jean Kindermans is een tevreden mens. Niet alleen omdat ze acht talenten langer aan RSC Anderlecht hebben kunnen binden, maar ook voor de ernst en de belangrijkheid waarmee Marc Coucke de dossiers behandeld.

"Eerlijk gezegd, ik viel bijna van mijn stoel toen ik hoorde dat er persconferentie ging komen om het nieuws aan te kondigen. Dit is de eerste keer in veertien jaar dat er zoveel aandacht wordt besteed aan de jeugd", aldus een opgetogen Kindermans.

"Het waren geen gemakkelijke onderhandelingen", geeft Kindermans toe, "Vroeger belde ik gewoon naar de ouders en kwamen die tekenen met een balpen in de hand. Vandaag wordt het hoofd van de jongens én de ouders zo zot gemaakt, dat je echt met goede argumenten moet komen om hen te overtuigen", is het hoofd jeugdopleidingen eerlijk.

"Jerémy Doku bijvoorbeeld, die jongen stond al met twee voeten in Liverpool hé. Op 1 mei heb ik dat dossier afgehandeld, tussen de U17 trainingen van de nationale ploeg door. Het was voor mij tot hiertoe het zwaarste dossier dat ik al moeten afhandelen heb. Als zo een speler naar Liverpool kan moet je niet met financieën afkomen maar met een deftig sportief project"



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.