Anderlecht klopt Gent en stevent af op titel

WOENSDAG, 31 MAART 2010, 22:41 - Skyhawk

Anderlecht had vanavond genoeg aan één helft om de drie punten veilig te stellen tegen AA Gent. Een superieur paars-wit onder leiding van Boussoufa, liep in de eerste 45 minuten uit tot 0-3. Na rust speelde het met de handrem op.

Een gretig Anderlecht koos net als tegen Zulte Waregem meteen voor de aanval. Die tactiek loonde want na amper tien minuten scoorde dirigent Boussoufa de 0-1. Even daarvoor had De Sutter een voorzet van Boussoufa naast gekopt. Gent moest het spel ondergaan en in de 22ste minuut verdubbelde Juhasz de voorsprong. De Hongaar hield Coulibaly simpel af en schoof de bal onder Jorgacevic. De Gentenaars legden daarna wel een mooie combinatie op de mat, maar Thompson kraakte zijn schot. Een minuut later deed Gillet de wedstrijd op slot: de bal belandde voor de voeten van de Luikenaar die niet twijfelde en Jorgacevic kansloos liet.

Na de pauze nam Anderlecht gas terug en liet het Gent in de wedstrijd komen. De ploeg van Preud'homme profiteerde daarvan en in de 61ste minuut kon Custovic tegenscoren: 1-3. Paars-wit liet het initiatief aan Gent en loerde vooral op de counter. Lukaku, ingevallen voor De Sutter, kreeg in het slot nog enkele kansjes maar aan de score veranderde niets meer. Een verdiende zege voor Anderlecht dat de eindsprint richting 30ste titel heeft ingezet.

Uitslag: 1-3
Doelpunten: 6' Boussoufa (0-1), 22' Juhasz (0-2), 39' Gillet (0-3), 61' Custovic (1-3)

AA Gent: Jorgacevic, Thompson, Suler, Wils, Myrie (46' El Ghanassy), Rosales, Thijs, Smolders, Lepoint, Custovic (81' Pieroni), Coulibaly
Anderlecht: Proto, Deschacht, Juhasz, Gillet, Mazuch, Van Damme, Biglia, Kouyaté, Boussoufa, Suarez (81' Kanu), De Sutter (78' Lukaku)

Geel: 39' Myrie, 66' Thompson

Scheidsrechter: Paul Allaerts
Stadion: Jules Ottenstadion