Zeler: "Geen reden gekregen" - Anderlecht: "Nog geen beslissing"

WOENSDAG, 9 MEI 2018, 13:08 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

DAMES Na het uitlekken van het nieuws dat Anderlecht zijn damesploeg opdoekt, laat de club weten "dat er nog geen beslissing genomen is". Bij Sporza is speelster Aline Zeler echter duidelijk: "Ze hebben ons gisterenavond verteld dat het stopt. Een gesprek met Coucke was niet constructief."

"De club heeft op dit ogenblik geen enkele beslissing genomen in verband met het al dan niet voortbestaan van de vrouwenploeg van RSCA. De club zal, indien nodig, te gepasten tijden communiceren", zo meldt Anderlecht via Twitter.

Via dat kanaal liet ook voorzitter Marc Coucke zich horen: "How how... er is absoluut niks beslist ivm de RSCA-damesploeg volgend jaar! Het voorbije seizoen was wel beleidsmatig niet perfect voor deze ploeg, en gans de directie v Rsca is volop ah werk om oplossingen te vinden."

Zeler: "Gesprek met Coucke, maar dat was niet constructief"

Sporza kon intussen de ervaren speelster Aline Zeler spreken. "Gisterenavond vertelde men ons dat de vier damesploegen U13, U15, de B-ploeg en de A-ploeg ophouden te bestaan. Voor de speelsters en de staf was dit een grote verrassing. We zijn erg hard geschrokken. Een reden hebben ze ons niet gegeven."

Dat een damesploeg meer geld kost dan ze opbrengt, moet Zeler beamen. "Maar volgens mij heeft een grote club als Anderlecht voldoende sponsors. Maandagavond konden we even met Marc Coucke spreken, maar dat was niet constructief. Ik ben echt kwaad, ze spelen met onze voeten. Een heel jaar hebben we hard gewerkt om kampioen te worden, nu hebben we niets. We kunnen geen Champions League spelen."

Volgens Zeler volgen er deze namiddag nieuwe gesprekken.
 



anderlecht-online forum