Vier scenario's voor een 35e paars-witte titel

DONDERDAG, 10 MEI 2018, 11:50 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Om half drie ontvangt Anderlecht Standard. Om pakweg twintig na vier zullen we al een pak meer weten over de titelkansen van Anderlecht. We bekeken kort vier scenario's waarbij Anderlecht na een erg grillig seizoen toch de titel pakt. 

1) Anderlecht wint van Standard en pakt nadien zes op zes.

Anderlecht pakt de titel als Club Brugge maximum zes op negen pakt. Eén blauw-zwarte nederlaag heeft Anderlecht nog nodig in dit geval. Op het veld van Standard, zou je dan denken. Het is echter maar de vraag of Standard nog hetzelfde vuur aan de dag kan / zal leggen als ze na vandaag uitgeteld zijn voor de titel en meer dan waarschijnlijk ook plek twee mogen vergeten. "Anderlecht kan de titel niet pakken, want als ze winnen van Standard, verliezen de Rouches van Club Brugge", hoorden we al meerdere fans van Standard verklaren. Een nederlaag op Mambourg of twee gelijke spelen kunnen natuurlijk ook.

2) Anderlecht wint tegen Standard en pakt nadien vier op zes.

Anderlecht wordt kampioen als Club Brugge niet meer dan vier op negen pakt. Hier geldt eigenlijk hetzelfde als hierboven. Alleen wordt het nog net iets ingewikkelder.

3) Anderlecht wint van de Rouches en pakt op speeldag negen en tien nog drie op zes.

Anderlecht pakt de titel als Club Brugge maximum drie op negen pakt. Dit scenario lijkt enkel realistisch als Club vanavond punten verliest op het veld van Charleroi, aangezien Anderlecht de enige club lijkt die kan winnen op Jan Breydel.

4) Anderlecht speelt gelijk tegen de mannen van Sa Pinto en sluit het seizoen af met zes op zes.

Anderlecht wordt kampioen als Club Brugge niet meer dan vier op negen pakt. Hoewel Anderlecht in dit scenario nog één punt meer pakt dan in scenario drie, lijkt dit het minst haalbare. Voor Leko en co is een gelijkspel tussen Anderlecht en Standard ideaal. Brugge kan in dat geval vijf (en een half) punt uitlopen op Anderlecht bij een overwinning op Mambourg. Als de topper deze namiddag op een gelijkspel eindigt, moet Anderlecht hopen dat Charleroi op revanche uit is na de 6-0 vernedering van vorige maand en de tweede set wel wint.





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.