Heel wat blessurezorgen voor laatste wedstrijd

MAANDAG, 14 MEI 2018, 09:51 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

BLESSURES Anderlecht zal volgende zondag tegen AA Gent wellicht heel wat spelers moeten missen. Leander Dendoncker is geschorst, maar daarnaast zijn er nog zeven spelers wiens aantreden hoogst onzeker is wegens blessures.

Henry Onyekuru lijkt dit seizoen niet meer in actie te komen (lees hier). Hetzelfde geldt voor Kenny Saief. Die viel gisteren al na een kwartier uit met een verrekking in de knie. Hij sukkelde eerder al met de hamstrings. Ook Lazar Markovic kampt met een blessure aan de addoctoren. Bij hem gaat het om een scheurtje.

Waar de genoemde drie zondag wellicht niet spelen, is er meer hoop voor Andy Najar, Uros Spajic en Kara Mbodj. "Kara had een kwartiertje kunnen invallen", vertelde Vanhaezebrouck na de wedstrijd tegen Gent. Dit gebeurde echter niet. De verdediger is nog niet top en ook komende zondag lijkt er voor hem niet meer te zijn weggelegd dan een invalbeurt. Najar was de voorbije week ziek, maar speelde gisteren niet omdat hij last had aan de spieren. Spajic speelde wel, maar de laatste twintig minuten gingen erg moeizaam.

Tot slot is er nog Ivan Obradovic. Die kampt met een blessure aan de buikspieren en dat lijkt vrij ernstig. De linksback is echter gebrand op deelname aan het WK en om de Servische bondscoach te tonen dat hij klaar is, wil hij tegen Genk graag spelen. Anderlecht is minder happig. Paars-wit wil liever geen risico's nemen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.