Jonge Duivels grijpen net naast EK-finale

DONDERDAG, 17 MEI 2018, 15:39 - WauteRSCA

WEDSTRIJDEN De nationale U17 zijn er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de EK-finale. Na een zwakke eerste- en sterke tweede helft, verloren ze met 2-1 van Italië. Bij België begonnen Lissens en Masscho (foto) in de basis.

Na een behoorlijk matige eerste helft, mochten de jonge Belgen blij zijn dat de schade halverwege beperkt bleef tot één doelpunt. Gyabuaa rondde een knappe Italiaanse aanval af. 1-0 halverwege.

Na de pauze kregen we een compleet ander spelbeeld. België drukte de Italianen meteen achteruit en werd daar kort voor het uur voor beloond. Aanvoerder Raskin (ex-Anderlecht) zette een schitterende aanval op, Vertessen zorgde met een gekruist schot voor de gelijkmaker. Zijn vierde van het tornooi, waarmee hij voorlopig topschutter van het tornooi werd.

Enkele minuten later gooide Siquet met Doku een derde speler van Anderlecht tussen de lijnen. Dat Doku ondanks zijn status van toptalent vaak op de bank begint, is trouwens niet verwonderlijk. Doku was de enige Belg van bouwjaar 2002 tussen de lijnen.

Tien minuten voor tijd kopte Lars Dendoncker (broer van, maar speler van Club Brugge) een lange bal iets te centraal weg, waarop Vergani uitpakte met een heerlijke trap. 2-1. Ook voor Vergani is het zijn vierde van het tornooi.

Siquet reageerde meteen en bracht met Timassi een vierde jongen van Anderlecht tussen de lijnen. In de slotminuut van de reguliere speeltijd pakte Masscho nog uit met een knap schot, maar dat ging net over. België had net zo goed kunnen winnen, maar kan toch terugkijken op een geslaagd tornooi.