Anderlecht eindigt play-offs met derde verlies op rij

ZONDAG, 20 MEI 2018, 19:53 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Als Anderlecht na de 1-2-zege op Club Brugge nog even hoopte op de titel, dan is vandaag gebleken dat daar absoluut geen reden toe was. In een wedstrijd die nog absoluut gewonnen moest worden, speelde paars-wit als een natte dwijl en leed het een logische nederlaag.

"Vandaag telt maar één ding: winnen", zo meldde voorzitter Marc Coucke vanmiddag aan de supporters en hij riep hen op om het team negentig minuten vooruit te schreeuwen. Hij had hij dit beter tegen zijn spelers gezegd. Net als vorige week in Gent speelde Anderlecht zonder ziel en inspiratie. De thuisploeg mocht van geluk spreken dat de heerlijke openingstreffer van Trossard door de VAR terecht werd afgekeurd wegens buitenspel. Geen probleem, tien minuten voor de rust scoorden de Genkies twee keer in evenveel minuten. 

Zeven of acht spelers verdienden het om tijdens de rust in de kleedkamer te blijven, maar Vanhaezebrouck wisselde enkel Najar voor Amuzu. Acht minuten na de pauze bracht Teodorczyk weer hoop in het Park. Hij kopte een lekkere voorzet van Saelemaekers mooi voorbij Vukovic. Zijn vijftiende doelpunt van het seizoen. De aansluitingstreffer gaf Anderlecht verse moed, maar lang duurde dit niet. Pas een kwartier voor tijd is het nog eens echt gevaarlijk. Vukovic moet zich reppen om een vrije trap van Trebel uit zijn doel te houden.

Drie minuten voor tijd was de gelijkmaker bijna een feit na een identieke combinatie als bij het eerdere doelpunt. Nu kopte Teodorczyk de voorzet van Saelemaekers via de grond en Vukovic over doel. Ook Sambi Lokonga ging nog eens zijn kans, maar zijn schot zeilde naast.

Score: 1-2
Goal(s): 35' Wouters (0-1), 36' Trossard (0-2), 53' Teodorczyk (1-2)

Anderlecht:Sels, Spajic, Kara, Deschacht, Najar (46' Amuzu), Kums, Trebel, Saelemaekers, Gerkens, Morioka (84' Sambi Lokonga), Teodorczyk (90' Ganvoula)
Racing Genk:Vukovic, Mata, Aidoo, Colley, Nastic, Ndongala (85' Buffel), Wouters (79' Schrijvers), Pozuelo (64' Berge), Seck, Trossard, Samatta

Geel: 19' Nastic, 64' Wouters, 73' Trebel
Rood: /

Scheidsrechter: Bram Van Driessche
Stadion: Constant Vanden Stock-stadion