Anderlecht kan alweer niet winnen: 1-1

ZATERDAG, 10 APRIL 2010, 10:58 - RSCA Skater
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht is er na 3 wedstrijden tegen Sint-Truiden nog steeds niet in geslaagd om de drie punten te pakken tegen de promovendus. Paars-wit acteerde een uur lang onder niveau en mocht na negentig minuten blij zijn met een punt.


Anderlecht begon het scherpst aan de wedstrijd en kreeg in het eerste halfuur voldoende kansen om af te rekenen met het verleden en STVV al vroeg uit te tellen. Een kopbal van Jelle Van Damme werd door Ludovic Buysens van de lijn gehaald en Roland Juhasz knikte het leer ven dichtbij naast.

De succesvolle tandem Romelu Lukaku - Mbark Boussoufa bezorgde paars-wit dan toch zijn verdiende voorsprong. De 16-jarige Rode Duivel kroop deze keer in de rol van aangever, de prins van het Astridpark rondde beheerst af.

De Brusselse trein was vertrokken, zou je denken. Niets was minder waar. STVV zette binnen de minuut orde op zaken. Sébastien Siani stuitte eerst nog op Silvio Proto, maar Anderlecht verdedigde laks uit en Nils Schouterden profiteerde. De flankspeler dook voor Guillaume Gillet om een voorzet van Jonathan Wilmet binnen te tikken.

Cheikou Kouyaté testte nog de vuisten van Simon Mignolet, maar het was de competitieleider die blij mocht zijn dat het niet met een achterstand de kleedkamers indook. Proto bood na een gigantische blunder Ibrahim Sidibé de 1-2 aan, de Senegalees nam het paasgeschenk niet aan. Stayen schreeuwde nog om een strafschop. Scheidsrechter Nzolo ging er terecht niet op in want Gillet beroerde het leer net met de tip van de schoen.

Anderlecht kwam als een natte dweil uit de kleedkamers en voetbalde alsof de titel al binnen was. Bij Sint-Truiden groeide het geloof in een nieuwe stunt. Die kwam er niet want de Limburgers morsten met de kansen. Sidibe raakte tot drie keer toe niet voorbij Proto en Sebastien Siani miste alleen voor de bezoekende doelman volledig zijn controle.

Aanvallend had de competitieleider niets meer in de pap te brokken. Alleen een terugspeelbal van Marc Wagemakers kon Mignolet in de tweede helft nog even zenuwachtig maken.

Club Brugge kan zondag bij winst naderen tot op zes punten van Anderlecht. Sint-Truiden verloor nog niet in de play-offs en nadert tot op twee punten van de derde plaats van AA Gent.

Bron: Belgiumsoccer

Score: 1-1
Goal(s): 29' Boussoufa (0-1), 31' Schouterden (1-1)

STVV:Mignolet, Wagemakers, Buysens, Euvrard, Odoi, Mennes, Delorge, Wilmet, Siani (89' Onana), Schouterden (46' Chimedza), Sidibe
Anderlecht:Proto, Gillet, Mazuch, Juhasz, Deschacht, Kouyaté, Biglia, Van Damme, Boussoufa (84' Kanu), Suarez (77' De Sutter), Lukaku (58' Legear)

Geel: Suarez, Juhasz, Wagemakers, Delorge
Rood: /

Scheidsrechter: Jérôme Efong Nzolo
Stadion: Staaien



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.