Hoe gaat het met… Aaron Leya Iseka?

ZATERDAG, 26 MEI 2018, 15:15 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Anderlecht leende dit seizoen heel wat spelers uit. Nu het seizoen er –bijna- opzit, namen wij even de tijd om te bekijken hoe dit seizoen voor hen verliep en wat we volgend seizoen van hen mogen verwachten. Vandaag: Aaron Leya Iseka.

Leeftijd: 20
Contract tot: 30 juni 2020
Speelde afgelopen seizoen voor: Zulte Waregem
Competitiewedstrijden: 25
Competitieminuten: 1342

Aaron Leya Iseka speelt sinds zijn zevende voor Anderlecht. Met twaalf doelpunten in vijftien wedstrijden in de Uefa Youth League bevestigde hij van 2013 tot 2015 zijn status als toptalent. Een vreemde uitleenbeurt aan Olympic Marseille in de zomer van 2016 riep zijn progressie echter een halt toe.

Dit seizoen werd hij net als Idrissa Doumbia uitgeleend aan Zulte Waregem. Aan de Gaverbeek dwong hij al snel een basisplek af, met zes doelpunten in de competitie en twee in de Europa League tot gevolg.

Uiteindelijk was het Anderlecht zelf dat Leya Iseka zijn basisplek ontnam door Hamdi Harbaoui aan Zulte Waregem te verkopen. Iedereen zag het gevaar, buiten het toenmalige paars-witte bestuur zelf.

​​​​​​​Anderzijds bewijst dit ook dat Leya Iseka nog niet klaar is voor Anderlecht. Zulte Waregem wil hem niet langer houden, maar hij lijkt volgend jaar op uitleenbasis naar Oostende te trekken.  

​​​​​​​Oudere broer Michy Batshuayi ontplofte op zijn twintigste. Leya Iseka is intussen ook twintig. Wordt volgend seizoen dat van de grote doorbraak van Aaron? Of is hij toch net niet goed genoeg om het te maken bij Anderlecht? Reageren kan onder dit artikel. 
 



anderlecht-online forum