Onyekuru: "Ik was fit en speelde niet dus ik blijf niet"

DINSDAG, 29 MEI 2018, 05:50 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS RSC Anderlecht en Everton bereikten al een akkoord om Henry Onyekuru nog een seizoen langer in Brussel te houden. Alleen weigert de Nigeriaan. Reden: Hein Vanhaezebrouck en omdat die Onyekuru niet spelen in de laatste wedstrijden. 

"Ik zou niet weten hoe de stem van Vanhaezebrouck moet klinken, ik heb hem al weken niet gesproken", steekt Onyekuru van wal, "Ik moest in de pers lezen en horen dat ik niet klaar was. Ik heb nochtans keihard gewerkt om terug te komen, maar dat was blijkbaar niet genoeg voor sommigen."

De Nigeriaan revalideerde na zijn knieblessure bij zijn moederclub Everton alvorens terug te keren naar RSC Anderlecht: "Bij mijn terugkeer vroeg men mij om twee weken oefeningen te doen om mijn knie te versterken, ik maakte er drie weken van. En toch was een invalbeurt nog teveel gevraagd. Tegen Brugge was mij nochtans gezegd dat ik ging mogen invallen, maar nee, zelfs Leander Dendoncker kwam vragen waarom ik niet bij de selectie zat."

WK

"Anderlecht heeft mij mijn WK gekost, ze wisten nochtans dat ik dat nodig had om een werkvergunning voor Engeland te bekomen. Door mij niet te laten spelen, kon ik niet naar Rusland en probeerden ze mij zo nog een seizoen langer bij Anderlecht te houden. In eerste instantie ging ik ook bijtekenen, maar nu niet meer, waarom zou ik ook. Toen Weiler vertrok veranderde alles", aldus nog de Nigeriaan. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.