Anderlecht-supporter dient klacht in tegen overname

VRIJDAG, 1 JUNI 2018, 10:27 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Opmerkelijk bericht deze morgen, Anderlecht-supporter Mike Kurth, tevens advocaat, dient klacht in bij de Brusselse rechtbank en daagt de KBVB en de Jupiler Pro League voor de rechter. Kurth wil duidelijkheid omtrent de overname van Marc Coucke en zekerheid dat er geen belangenconflict is tussen KV Oostende en RSC Anderlecht. Beide clubs dreigen hun lincenties (tijdelijk) te verliezen.

"Ik wil de zekerheid hebben dat de heer Coucke geen enkele invloed meer heeft bij KV Oostende", legt Kurth uit, "Zoniet is de Jupiler Pro League niet meer geloofwaardig en is dit nefast voor heel het Belgisch voetbal."

De advocaat eist zelf een dwangsom van 1 miljoen euro per dag dat er geen duidelijkheid komt. Al voegt hij eraan toe dat het hem niet om het geld te doen is: "Het is puur uit principe, die dwangsom is een wapen om de bond te dwingen tot uitleg geven."

Of Kurth in zijn kansen gelooft laat hij in het midden: "Ik ben jurist en het vertrouwen in justitie".



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.