Hoe gaat het met… Stéphane Badji?

VRIJDAG, 1 JUNI 2018, 11:27 - WauteRSCA
Logo Anderlecht-Online

ANDERE Anderlecht leende dit seizoen heel wat spelers uit. Nu het seizoen er opzit, namen wij even de tijd om te bekijken hoe dit seizoen voor hen verliep en wat we volgend seizoen van hen mogen verwachten. Vandaag: Stéphane Badji.

Leeftijd: 28
Contract tot: 30 juni 2019
Speelde afgelopen seizoen voor: Kayerispor in de Turkse eerste klasse
Competitiewedstrijden: 31
Competitieminuten: 2493

Stéphane Badji belandde op het einde van de wintertransferperiode van 2016 bij Anderlecht. Al snel werd duidelijk dat hij niet de technische bagage had om op het paars-witte middenveld te spelen. Zijn beste / minst slechte wedstrijden speelde hij nog als noodoplossing op de rechtsachter.

Landgenoot Cheikhou Kouyaté nam het een klein jaar later nog op voor zijn landgenoot: "In zijn eigen stijl kan Badji, Anderlecht veel bijbrengen. Het zou een vergissing zijn om hem te laten vertrekken. Blijf hem steunen. Jullie zullen het je niet beklagen.”

Het mocht niet baten. Anderlecht verhuurde Badji afgelopen zomer aan Kayerispor in Turkije, waar hij wel meteen een basispion werd. De Senegalees heeft geen toekomst meer in het Astridpark en wordt deze zomer wellicht verkocht. De aankoopprijs van 2,65 miljoen euro recupereren, zal waarschijnlijk niet lukken.
 

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum