Voorstelling: Knowledge Musona

ZATERDAG, 9 JUNI 2018, 20:35 - Sporting W.
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Hoewel de transfermarkt officieel nog lang niet open is, realiseerde Anderlecht al heel wat transfers. Wij stellen ze uitgebreid aan u voor. Vandaag: Knowledge Musona.

Naam: Knowledge Musona
Positie: Linksbuiten / rechtsbuiten / spits
Leeftijd: 27
Nationaliteit: Zimbabwaan
Vorige club: KV Oostende

Musona is misschien wel de bekendste naam die Anderlecht al binnenhaalde. In 2009 haalde het Zuid-Afrikaanse Kaizer Chiefs hem weg uit de Aces youth Soccer Academy in zijn vaderland.

In 2011 haalde Hoffenheim hem Duitsland, om hem meteen een jaartje uit te lenen aan Augsburg, waar hij zeventien wedstrijden speelde. Ook het seizoen daarop speelde hij zeventien wedstrijden. Ditmaal voor Hoffenheim zelf.

In de zomer van 2013 besliste ‘Die Kraichgauer’ dat het Musona niet meer nodig had. Eerst verhuurden ze hem een jaartje aan Kaizer Chiefs en in januari 2015 verkocht het hem aan KV Oostende.

Aan zee veroverde hij meteen een basisplek en stond die nooit meer af. Uiteindelijk speelde hij 112 wedstrijden voor Oostende, waarin hij goed was voor 41 doelpunten en 18 assists.

Musona kan op zowat alle offensieve posities uit de voeten. Hij is niet traag en is behoorlijk technisch begaafd.

In januari van dit jaar prijkte hij nog op plek negen in de lijst met jullie favoriete transfers. Opvallend: Ryota Morioka stond toen op twee en voetbalt nu voor Anderlecht. Landry Dimata stond toen op één, Chancel Mbemba op vier.

Voetballen er binnenkort vier spelers uit jullie top tien bij Anderlecht? En wat verwachten jullie van Musona? Reageren kan zoals altijd onder dit artikel.





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.