Dendoncker: "Niet naar het WK als toerist"

ZONDAG, 10 JUNI 2018, 12:41 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Nog één oefenwedstrijd en de Rode Duivels reizen naar Rusland. Anderlecht wordt vertegenwoordigd door Leander Dendoncker en die is ambitieus. "Ik hoop op speelminuten in Rusland. Ik ga niet mee naar het WK als toerist", zo klinkt het.

"Het wordt een hele mooie ervaring. Het is mijn eerste WK en erbij zijn is de droom van iedere voetballer", vertelt de middenvelder/verdediger voor de microfoon van Sporza. 

Optie op twee posities

Dendoncker wil duidelijk speelminuten maken, maar hoe realistisch is dat? "Ik weet dat ik geen basisplaats heb momenteel, maar je weet nooit. Een blessure is snel gebeurd, maar ik wens dat niemand toe. Als de trainer me nodig heeft, zal ik er staan."

Welke rol is er voor Dendoncker weggelegd? "De bondscoach gebruikte me als als verdedigende middenvelder en als centrale verdediger. Ik denk dat hij me in beide posities wel als een optie ziet. Dat vertelde hij me ook."

Hoger niveau oppikken

Dendoncker is de enige speler uit de Belgische competitie die de WK-selectie van Martinez haalde. "De intensiteit op trainig is erg veel hoger dan bij Anderlecht. Dat is ook logisch. Alle Rode Duivels zijn belangrijk bij grote clubs in het buitenland. Maar dat is goed voor mij. Zo kan ik veel leren van hen."

"Zowel op training als tijdens de tactische sessies steek ik heel wat op. Het is dan aan mij om dat op te pikken en zo snel mogelijk mee te draaien op dat niveau."

Matrasgate

Enkele dagen voor Martinez zijn definitieve WK-selectie bekend maakte, was er 'Matrasgate'. Op basis hiervan werd Dedoncker genoemd als afvaller. Heeft hij zich toen zorgen gemaakt? "Er zijn inderdaad wat verhalen geweest, maar ik ben er altijd in blijven geloven. Het was wel niet leuk om te lezen."

"Ook dat ik op de tribune zat tegen Portugal, was niet zo leuk. Maar ik heb de definitieve selectie toch gehaald."



anderlecht-online forum