De Belgische link op het WK vandaag en morgen

DONDERDAG, 14 JUNI 2018, 13:53 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Om 17u trappen gastland Rusland en Saoedi-Arabië het WK op gang. Morgen staan er met Egypte – Uruguay, Marokko – Iran en Portugal – Spanje drie wedstrijden op het programma. Er komen meteen drie spelers in actie met een verleden bij Anderlecht. Verder hebben er ook een aantal spelers een link met Anderlecht of België.

Bij Saoedi-Arabië draagt Osama Hawsawi vanavond normaal gezien de aanvoerdersband tegen Rusland. Anderlecht haalde Hawsawi in 2012 weg bij Al-Hilal. Een succes werd zijn passage in België allerminst. Hij kwam niet verder dan één optreden in de competitie en één in de beker.

In november keerde hij al terug naar zijn vaderland, maar hij voor Al-Ahli ging spelen. Sinds 2016 speelt hij opnieuw voor Al-Hilal.

Opmerkelijk: naast Osama selecteerde bondscoach Juan Antonio Pizzi nog twee Hawsawi’s die centraal in de verdediging spelen: Omar en Motaz.

Bij tegenstander Rusland zit Club Brugge-doelman Vladimir Gabulov in de selectie.

Om 14u morgenmiddag neemt Egypte het op tegen Uruguay. Het dodelijke spitsenduo Edinson Cavani – Luis Suarez neemt het op tegen ex-speler Mahmoud ‘Trezeguet’ Hassan. Trezeguet speelde in ons land elf keer voor Anderlecht en 28 keer voor Moeskroen. Dit seizoen speelde hij voor het Turkse Kasimpasa, dat zijn aankoopoptie lichtte en hem deze zomer wellicht zal doorverkopen.

In de Egyptische selectie zit op Shikabala, hoofdrolspeler van een paars-witte transfersoap in 2010 en 2011.

Om 17u neemt Marokko het op tegen Iran. Bij de Noord-Afrikanen speelt ex-gouden schoen Mbark Boussoufa. Verder zitten en voormalig transfertarget Hakim Ziyech en Mehdi Carcela (Standard) en Nabil Dirar (ex-Diegem, Westerlo en Club Brugge) in de Marokkaanse selectie. Bij de tegenstander speelt Reza Ghoochanejhad. (ex-STVV en Standard)

 



anderlecht-online forum