Faes: "Jammer dat ik nooit kans gekregen heb"

MAANDAG, 25 JUNI 2018, 15:46 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Wout Faes probeert dit seizoen door te breken bij Oostende. In Het Laatste Nieuws vertelt hij waarom hij Anderlecht definitief verlaten heeft. "Een derde uitleenbeurt, daar had ik geen zin in. Het is goed dat ik definitief vertrokken ben."

Faes gold bij Anderlecht vele jaren als een talent voor de toekomst, maar hij vertrok er zonder één optreden in de hoofdmacht. "Het is jammer dat ik geen kans gekregen heb", zo stelt de verdediger. Op de vraag of hij hierdoor ontgoocheld is in de club, twijfelt hij even. "Het is gewoon spijtig dat ik nooit een officiële match heb kunnen spelen."

Excelsior wilde Faes graag houden en hij kon ook mijn zijn coach van vorig seizoen mee naar NAC Breda. De Kempenaar koos echter voor Oostende. "De aanwezigheid van Gert Verheyen als coach heeft mijn keuze mee bepaalt. Hij kent me en weet dat ik het niveau aankan. In de eredivisie speelde ik voldoende om klaar te zijn voor het volwassen voetbal. Nu is het aan mij om hier een basisplaats af te dwingen."

Bron: Het Laatste Nieuwsanderlecht-online forum