"Net als Ajax met jongeren strijden voor de prijzen"

DINSDAG, 26 JUNI 2018, 14:11 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Anderlecht voert deze zomer bewust een verjonging van zijn kern door. Hein Vanhaezebrouck en co willen een nieuwe koers varen en spiegelen zich hiervoor aan Ajax. "Met jonge kerels meestrijden voor de prijzen, dat moeten wij in België ook kunnen."

Geen Matz Sels, maar de vier jaar jongere Thomas Didillon. Olivier Deschacht die geen nieuw contract krijgt omdat hij de ontwikkeling van Hannes Delcroix en Sebastiaan Bornauw in de weg staat. Jonge nieuwkomers als Elias Cobbout, Luka Adzic en Kristal Abazaj. Heel wat eigen jongeren die in navolging van vorig seizoen hun kans krijgen. Anderlecht zet meer dan ooit in op de jeugd.

In Sport/Voetbalmagazine verwijst Vanhaezebrouck naar het aantal jeugdploegen dat ieder jaar kampioen wordt en naar de vele jeugdinternationals die Anderlecht heeft. "Dan is het toch logisch dat Anderlecht ieder jaar met een jonge kern aan het seizoen begint", aldus de coach. "We moeten de spelersgroep niet verouderen. De laaste jaren gebeurde dit misschien te veel."

Na een jaar zonder titel is de honger bij de Anderlecht-aanhang groot. Ook de pers en de buitenwereld staan klaar om de druk op te voeren als het niet vanaf speeldag één loopt. Vanhaezebrouck vraagt geduld. "Ik kan nu al zeggen dat we voor een moeilijk seizoen staan. Het is wel een voordeel dat ik er vanaf het begin van de voorbereiding ben", aldus de coach, die de lat hoog legt. "En ik zal ze niet lager leggen wanneer er jongens niet kunnen volgen. Wie achterblijft, zal een extra inspanning moeten leveren om de achterstand in te halen."

Bron: Sport/Voetbalmagazine (Alain Eliassy)anderlecht-online forum