Coucke wil minder Belgen op wedstrijdblad

WOENSDAG, 27 JUNI 2018, 07:48 - cleva
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Als het van Marc Coucke afhangt, moet het minimum aantal Belgen op het wedstrijdblad omlaag. Volgens de Anderlecht-voorzitter zijn er te weinig goede Belgische spelers om hieraan te voldoen.

Anderlecht betaalde 3 miljoen euro voor Elias Cobbaut, Club Brugge spendeerde evenveel aan Siebe Schrijvers. Dat is dus veel geld om jonge Belgen hier te houden. Vanaf 1 juli verstrengt de Belgen-regel in de Jupiler Pro League. Dan moet je zes Belgen of in België opgeleide spelers op het wedstrijdblad zetten van wie er twee voor hun 21ste minstens drie jaar in ons land speelden.

Volgens Marc Coucke is deze regel contraproductief. "Noem mij dertig Belgische spelers die betaalbaar en goed genoeg zijn voor Anderlecht en Club Brugge. Niet simpel, hé", zo zei de voorzitter. Hij wil deze regel veranderen.

Volgens Coucke moeten we op termijn naar 5 of zelfs 4 Belgen op het wedstrijdblad gaan. "Anderlecht geeft jongeren kansen, kijk maar naar Saelemaekers maar het moet leefbaar blijven", aldus Coucke.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.