Anderlecht wint, Wasilewski speelt weer

ZONDAG, 9 MEI 2010, 17:30 - RSCA Skater
Anderlecht-Online No Image Found

Op de slotspeeldag in Play-off I heeft Anderlecht voor het eerst dit seizoen kunnen winnen van STVV: 2-1. Marcin Wasilewski maakte zijn wederoptreden, acht maanden na zijn dubbele beenbreuk.


Het Astridpark zwaaide voor de aftrap met een staande ovatie Nicolas Frutos uit. De Argentijn heeft zijn voetbalschoenen door blessures noodgedwongen aan de haak gehangen en nam met tranen in zijn ogen afscheid van de fans.

STVV begon het best aan de wedstrijd. Sidibe moest zijn ploeg op voorsprong brengen, maar de eveneens heroptredende Zitka hield de STVV-spits van de 0-1.

Anderlecht schoot wakker en dat leverde meteen een goal op. Suarez krulde vanaf de rechterflank de bal voor doel, Van Damme kopte over Mignolet binnen.

Na de 1-0 bleef Anderlecht naar hartelust combineren, maar veel doelgevaar leverde dat voor de rust niet meer op. De thuisfans juichten nog wel bij het horen van de tussenstand in Gent-Club.

Ook na de rust voetbalde Anderlecht zorgeloos. Bij de 2-0 werden de rollen omgedraaid. Dit keer was Van Damme de aangever, Suarez werkte af. Cantaluppi bracht nog even spanning vanaf de stip, maar Anderlecht hield stand. Wasilewski mocht nog invallen in de slotfase, tot groot jolijt van de Anderlecht-fans.

Bron: TT-één

Score: 2-1
Goal(s): 18' Van Damme 1-0, 58' Suarez 2-0, 72' Cantaluppi 2-1 (pen)

STVV:Mignolet, Odoi (73' Commers), Buysen, Euvrard, Cantaluppi, Delorge (64' Appeltans), Wilmet, Siani, Deferm, Onana (59' Antheunis), Sidibe
Anderlecht:Zitka, Gillet, Deschacht, Mazuch, Juhasz, Van Damme, Chatelle (67' Legear), Polak (83' Wasilewski), Biglia, Boussoufa, Suarez (74' Lukaku)

Geel: Van Damme, Chatelle, Deferm
Rood: 84' Cantaluppi

Scheidsrechter: Allaerts
Stadion: Constant Vanden Stock-Stadion



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.