WK gedaan voor Teodorczyk en Kara

VRIJDAG, 29 JUNI 2018, 06:51 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Voor twee van de vier Anderlecht-spelers zit het WK voetbal in Rusland erop. Kara Mbodj en Senegal grijpen naast de achtste finales omdat ze meer gele kaarten verzamelden dan Japan. Lukasz Teodorczyk en Polen waren al voor de slotspeeldag uitgeschakeld.

Kara kwam tegen Senegal opnieuw niet van de bank. De Anderlecht-verdediger verlaat het WK zo zonder één minuut gespeeld te hebben. Senegal verloor met 0-1 van Colombia en eindigt samen met Japan als tweede in Groep H met vier punten. Ook het doelsaldo en aantal gescoorde doelpunten is gelijk. Gele kaarten geven dus de doorslag en daarin doet Senegal slechter. Exit Senegal dus.

Voor Polen stond er gisteren niets meer op het spel, maar zij wonnen wel met 1-0 tegen Japan. Teodorczyk mocht invallen na 79 minuten.

Dendoncker en Thelin stoten door

Twee Anderlecht-spelers zitten nog in het toernooi: Leander Dendoncker en Isaac Kiese Thelin. Dendoncker speelde gisteren de hele wedstrijd met België tegen Engeland. Hij deed dit niet slecht, als was het op defensief soms wel opletten geblazen. Dendoncker pakte ook een gele kaart. Maandag, in de achtste finale tegen Japan, zit hij gewoon weer op de bank.

Thelin mocht tijdens de groepsfase drie keer invallen, samen goed voor 35 speelminuten. Met Zweden neemt hij het dinsdag op tegen Zwitserland.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.