Onze punten voor de wedstrijd tegen Kortrijk

ZONDAG, 29 JULI 2018, 15:13 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - ANDERE Anderlecht won gisterenavond met een vernieuwd elftal met 1-4 op het veld van Kortrijk. Een aantal spelers maakte meteen indruk, anderen nog niet. Een overzicht.
 

Achterhoede

Anderlecht gaf amper kansen weg. Of Kortrijk creëerde er bijna geen. Het is maar hoe je het bekijkt. Het was dan maar Vranjes die Kortrijk in het slot nog een doelpunt aanbood.

Didillon (6) werd te weinig op de proef gesteld om al te kunnen oordelen of hij een waardige eerste doelman is. Hij vond wel altijd de voetballende oplossing. Zowel met links als met rechts. Hij oogde behoorlijk onzeker in het uitkomen.

Vranjes (5) toonde zich opnieuw nogal onstuimig. Maakte een domme owngoal.

Milic (6) speelde een onopvallende wedstrijd. We waren haast vergeten dat hij op het veld stond toen zijn naam nog eens werd vernoemd toen de beruchte veldbestormer hem en Santini omarmde.

Zijn naam wordt amper genoemd door de hattrick van Santini en de knalprestatie van Saelemaekers. Maar de wedstrijd van Bornauw (7,5)  mocht best gezien worden. Hij kwam defensief zelden in de problemen en pakte uit met een paar knappe lange ballen.

Bij de 0-2 zorgde hij voor een pré-assist met een heerlijke bal van vijftig meter op Saelemakers. Dendoncker hebben we vorig seizoen niet één zo’n bal zien trappen. Het was ‘nog maar’ speeldag één en er komt nog defensieve versterking. Maar deze Bornauw zou dit seizoen wel eens in de basis kunnen blijven staan. Groot, niet traag en goede voeten. Een verdediger van Neerpede, zeg maar.
 
Flanken

Door de afwezigheid van Najar en Saief stonden Cobbaut en Saelemaekers aan de aftrap. In het systeem van Hein Vanhaezebrouck zijn de flanken cruciaal en dat werd gisteren nog maar eens duidelijk.

We twijfelden of Cobbaut (7)wel geschikt was om de hele linkerflank voor zijn rekening te nemen, maar dat was onterecht. Je zou verwachten dat Saelemaekers wat hoger zou spelen en Cobbaut meer achterin zou blijven, maar in de openingsfase was het net omgekeerd.

Hein wou namelijk Hines-Ike op de proef stellen. De rechtsachter van KVK gisterenavond is namelijk een centrale verdediger die pas donderdag in West-Vlaanderen was beland. Cobbaut rukte vaak mee naar voor, verlegde het spel geregeld goed en trapte eens knap op doel. Maar de Amerikaan toonde zich een betrouwbare gelegenheidsrechtsachter, waarop Saelemaekers hoger werd geschoven.

Saelemaekers (9)  groeide in de wedstrijd. Hij gaf een knappe assist met zijn mindere linker, was ook bij doelpunt één en drie betrokken en liep negentig minuten lang van cornervlag naar cornervlag. Een roulette erbovenop. Dat Saelemaekers talent heeft, toonde hij vorig seizoen al. Maar deze zomer heeft hij ook fysiek stappen gezet. Hij beweest waarom Najar bij een goed bod weg mag.

​​​​​​​Centrale Middenvelders

​​​​​​​Hoewel Anderlecht baas was op het middenveld, hadden we toch meer verwacht van Trebel en Makarenko.

Trebel (6)vertraagde het spel vooral. Hij speelde met de handrem op en leek met de aanvoerdersband om de arm op geen enkel moment op de pitubull van vorig seizoen.

​​​​​​​Makarenko (6)  zou ook zonder de blessure van Kums in de basis gestart zijn. Viel niet door de mand tegen zijn ex-club, maar bang heeft zijn concurrent niet gemaakt.

In de 3-4-1-2-opstelling was Gerkens (6) de zwervende pion. In balverlies ging hij centraal helpen, in balbezit week hij uit naar de rechterkant, waar hij samen met Saelemaekers de eerste drie doelpunten aanleverde. D’Haene en Kagelmacher zullen niet goed geslapen hebben.

​​​​​​​Dimata (6,5) speelde ondanks een doelpunt en een assist niet eens een geweldige wedstrijd. Het oogde vaak nogal onhandig. In topvorm had hij er gisteren ook drie gemaakt.

​​​​​​​Santini (9)  was samen met Saelemaekers de uitblinker bij Anderlecht. Zelfs na zijn derde doelpunt bleef hij lopen en storen alsof het nog 0-0 stond.  Zijn eerste was een lastige kopbal, de tweede een cadeautje dankzij de misser van Dimata.

Ook de derde was door het duo Kaminski-Kagelmacher in geschenkpapier gewikkeld, maar het subtiele lobje waarmee hij de bal tegen de netten werkte, hadden we niet meteen verwacht van iemand als Santini. We hadden verwacht dat Santini op de bank aan het seizoen zou beginnen, maar na gisteren is de kans niet ondenkbeeldig dat de Kroaat op speeldag vier met de Gouden Stier op de rug speelt.

Hoe schatten jullie de individuele prestaties in? Jullie oordeel is zoals elk seizoen hierwelkom.
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.