Eduard Dashkevitch, een nieuw talent uit Letland

MAANDAG, 30 JULI 2018, 20:43 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Wie gisteren aanwezig was tijdens de oefenwedstrijd van de U18 tegen Chelsea, kon kennismaken met Eduard Dashkevitch. Deze jonge Let scoorde en dwong een strafschop af. Al twee jaar komt de jonge Let regelmatig naar Anderlecht om te trainen, maar nu mag hij ook officieel lid worden.

Anderlecht kent en volgt Dashkevitch al lang, maar omdat Letland geen lid is van de Europese Unie, kon het hem niet aan zich binden voor zijn zestiende verjaardag. Het liet hem daarom voetballen bij BFC Daugavpils in zijn geboorteland. Tijdens schoolvakanties komt hij sinds de zomer van 2016 naar Neerpede om mee te trainen met Anderlecht. Hij nam ook deel aan oefenwedstrijden en vriendschappelijke toernooien.

Nu hij zestien jaar is, mag Dashkevitch officieel uitkomen voor Anderlecht. Wie hem al bezig zag tijdens oefenduels, beschrijft de blonde Let als een intelligente speler die beschikt over een begenadigde linkervoet. Hij speelt als spelverdeler of op de linker- en rechterflank. anderlecht-online forum