"De supporters amuseren zoals Boussoufa"

DONDERDAG, 2 AUGUSTUS 2018, 07:17 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Zakaria Bakkali wou stabiliteit en koos daarvoor voor RSC Anderlecht. De Marrokaanse Belg staat nog een paar kilo te zwaar, maar werkt hard aan zijn conditie. Hij heeft hernieuwde ambitie en wil die ook waarmaken bij paars-wit: "Ik wil de supporters amuseren zoals Boussoufa deed."

"Er waren verschillende aanbiedingen uit Spanje en Frankrijk en ik heb ook met Standard gesproken. Maar hier bij Anderlecht waait er een nieuwe wind en dat sprak mij enorm aan. Er zijn al veel dingen veranderd met de overname", zegt Bakkali, "Vooraf had ik ook een gesprek met Hein Vanhaezebrouck, hij had een plan met mij en dat voelde goed. Al zal ik nu ook veel moeten verdedigen, dat zal aanpassen worden."

Bakkali traint intensief mee, en dat is ook nodig want er mogen nog een paar kilo's af: "Ik heb hier al serieus gezweet, nog nooit eerder trainde ik zo intensief. Maar dat is niet er, er mogen nog wat kilo's af. Er zijn er al drie af en daar moeten er zeker nog twee bij, ik wil iets scherper staan. Het is normaal dat ik nog niet volledig op niveau ben, ik speelde amper in Spanje."

Zijn ambitie heeft hij nog steeds niet verloren, al is hij wel matuurder geworden: "Ik wil de supporters hier amuseren zoals Mbark Boussoufa dat hier indertijd deed en kampioen worden natuurlijk. De Rode Duivels ? Daar is het nog veel te vroeg voor, alles op zijn tijd."anderlecht-online forum