Kindermans: "Veel bereidwilligheid bij nieuwe bazen"

VRIJDAG, 3 AUGUSTUS 2018, 09:18 - lajoya
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Anderlecht zet dit seizoen volop in op de eigen jeugd. Op dit moment maken er maar liefst 11 spelers uit de eigen jeugd deel uit van de A-kern, Leander Dendoncker en Sven Kums meegerekend. Jeugdcoördinator Jean Kindermans is uiteraard opgetogen: "Ik voel veel bereidwilligheid bij nieuwe bazen. Wat Coucke hier doet, dat vergt lef."

Jean Kindermans is niet alleen de voorzitter dankbaar, ook coach Hein Vanhaezebrouck krijgt lof. "De hoofdcoach speelt een cruciale rol. Zonder zijn medewerking kan zoiets niet lukken." Ook de fans spelen een belangrijke rol. Wekelijks wordt er dan ook een spandoek ontrold met de slogan "In Youth We Trust". "Dit herinnert ons eraan dat we goed werk leveren." zegt Kindermans.

Spelers die doorbreken bij RSC Anderlecht, hebben een grotere kans op slagen in het buitenland dan spelers die op jonge leeftijd vertrekken. Uiteindelijk is er maar 1 van de vroegtijdige vertrekkers die in zijn opzet geslaagd is, Adnan Januzaj. Dat ziet ook Kindermans: "Ik kan de twijfelaars onze lijsten voorleggen: die met mooie verhalen via Anderlecht is lang, de ontgoochelingen over de grenzen veel langer."

Voor Kindermans zijn Bornauw en Saelemaekers het bewijs dat deze aanpak werkt. "Die twee werden binnen Anderlecht nooit beschouwd als toptalenten, maar ze verrassen ons in positieve zin. Ze doen het geweldig."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.