"Voor Teodorczyk en Kara beter dat ze vertrekken"

MAANDAG, 6 AUGUSTUS 2018, 07:18 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS In Sports Late Night gaf Marc Coucke een woordje uitleg over de situatie van Lukasz Teodorczyk en Kara Mbodj. "Het is best dat ze vertrekken. Dit is ook in hun belang", is Coucke duidelijk. "We willen de jeugd brengen en dit consequent doen."

"Moet Teodorczyk echt weg? Neen. Maar ons standpunt is wel duidelijk: we willen de jeugd brengen en dit consequent doen. Dus als je eens een match verliest, niet meteen hen naar de bank verwijzen. Als je dit consequent doet, betekent dit dat je aan enkele spelers moet zeggen dat ze geen niet eerste keuze zijn. We willen vernieuwen."

"We spreken dan over jongens als Kara en Teodorczyk. Voor beide partijen, dus ook voor de speler, is het beter om naar een club te gaan waar ze wel weer eerste keuze zijn. Ook in hun belang is het beter om van club te veranderen."

Dat deze spelers zware contracten hebben, is volgens Coucke niet de kern van de zaak. Hoewel hij hun naam niet noemde, gaat het ook over Ivan Obradovic, Isaac Kiese Thelin en wellicht zelfs Leander Dendoncker.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.