Jeugdspeler om in de gaten te houden: Killian Sardella

DINSDAG, 7 AUGUSTUS 2018, 01:13 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Killian Sardella maakt momenteel indruk bij de Anderlechtse jeugd. De speler staat alvast met stip genoteerd bij de grote Europese ploegen, maar zou wel eens de volgende kunnen zijn die doorbreekt in de eerste ploeg van Anderlecht. We stellen hem kort voor.

Sardella heeft Congolees-Italiaanse roots en startte zijn carrière te Wemmel alvorens FC Brussels en later ook RSC Anderlecht te vervoegen. Als 16 jarige verdediger maakt hij reeds indruk. Hij staat er vooral om bekend om razendsnel op te rukken met de bal aan de voet en steeds de voetballende oplossing te zoeken. Ook in de lucht boekte hij vorig seizoen een enorme vooruitgang. Daarenboven leest Sardella het spel als geen ander, wat ook niet mag verwonderen aangezien hij in 2011 in Anderlecht arriveerde als een centrale middenvelder (die inmiddels dus werd omgeschoold tot centrale verdediger). Tot slot is hij ook perfect twee-voetig.

Sardella is ook actief als international. Sinds de U15 werd hij met de regelmaat van de klok geselecteerd. Recent was hij nog actief met de U17 op het Europese kampioenschap.

Sardella tekende recent ook een profcontract bij RSC Anderlecht. Hij maakte deel uit van de elf spelers die Marc Coucke langer aan paars-wit kon binden. Ondanks de grote buitenlandse interesse, besloot het zestienjarig talent toch om bij Anderlecht te blijven en zo rustig zijn carrière uit te bouwen. Dit geeft hem de kans om misschien binnenkort ook aan te kloppen bij de eerste ploeg. Sardella is alvast een speler om in de gaten te houden...



anderlecht-online forum