Anderlecht in beroep tegen schorsing Vranjes

DONDERDAG, 23 AUGUSTUS 2018, 15:29 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft beroep aangetekend tegen de schorsing die de Geschillencommissie dinsdag uitsprak voor Ognjen Vranjes. Anderlecht-advocaat Luk Deleu betwist nog steeds de geldigheid van de indicatieve tabel. Morgen om 13 uur wordt het beroep behandeld.

De indicatieve tabel is een tabel die de Pro League sinds dit seizoen hanteert met richtstraffen voor bepaalde overtredingen. Standard betwistte enkele weken geleden de rechtsgeldigheid ervan en in dat dossier is nog steeds geen uitspraak. Bijgevolg wachten Carcela, Wesley (Club Brugge) en Ocansey (Eupen) nog steeds op hun straf na hun uitsluiting op de tweede speeldag.

Anderlecht-advocaat Deleu is van oordeel dat zolang er geen uitspraak is over de indicatieve tabel ook Vranjes niet geschorst kan worden. De Geschillencomissie volgt deze redering niet en schorste de Bosniër dinsdag voor drie duels. Deleu gaf dinsdag al aan in beroep te gaan en nu heeft Anderlecht ook officieel beroep ingediend.

Deleu en Vranjes verschijnen morgen om 13 uur voor de beroepscommissie. Als die de schorsing bevestigt, mist Vranjes zondag de topper tegen Club Brugge.



anderlecht-online forum