Voorstelling: Loïc Masscho

DONDERDAG, 23 AUGUSTUS 2018, 20:50 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Enkele weken na Killian Sardella liet Hein Vanhaezebrouck met Loïc Masscho opnieuw een beloftevolle U18-proeven van de A-kern. De 16-jarige verdediger mocht een kwartier meespelen in de oefenpot tegen OH Leuven. Wie is Masscho? We stellen hem u graag voor.

Masscho is één van de elf jongeren die in mei een eerste profcontract bij Anderlecht tekenden. Masscho werd op 2 oktober 2001 geboren in Gent en begon te voetballen bij het kleine FC Sint-Martens-Latem. AA Gent pikte hem snel op en in 2014 trok hij naar Anderlecht om bij de U15 te spelen.

Klein en sterk van gestalte en gezegend met een goede techniek, is het aanvankelijk vooral door zijn polyvalentie dat Masscho indruk maakt. Hij beschikte toen al over een goede voorzet, waardoor hij van het centrum naar de flank verhuisde. Bij de U16 vond hij zijn stekje als flankverdediger en in die hoedanigheid schopte hij het tot international. Meestal speelt hij rechts achteraan, maar soms ook links.

In zijn eerste drie jaar bij Anderlecht werd Masscho telkens kampioen. Sinds de U15 is hij ook een vaste waarde bij de nationale jeugdploegen. Tijdens het voorbije EK voor U17 in mei was hij een vaste waarde op de linksachter. Dit seizoen wacht Masscho een mooie uitdaging met de UEFA Youth League, waarin hij een jaar geleden als 15-jarige al debuteerde tegen Celtic.

Samen met tien andere spelers geboren in 2001 en 2002 zag Masscho zijn prestaties in mei beloond met een profcontract. Dit seizoen maakt hij deel uit van de beloftekern. Hij hoopt zich te onderscheiden bij de U21 en op termijn een plaats te veroveren in de A-kern.

Met dank aan DavidBxl



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.