"Iedereen mag nummer 23 kiezen"

ZATERDAG, 25 AUGUSTUS 2018, 08:36 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Het zijn drukke dagen voor Luc Devroe. De transferperiode gaat de laatste dagen in en er moet nog een oplossing gevonden worden voor Kara Mbodji, Ivan Obradovic en eventueel ook voor Ryota Morioka. Ook inkomend wil Devroe nog versterking achteraan. 

"Ik krijg gemiddeld 100 berichten per dag, mails, telefoon, WhatsApp, noem maar op. Een transferperiode is voor mij een chaotische periode, ik ben al drie kilo bijgekomen. Gewoon omdat ik ongezond en vooral onregelmatig eet", legt Devroe uit, "Gelukkig heb ik maar weinig slaap nodig."

Devroe wordt in februari voor de eerste keer opa: "Voetbal is mijn leven, maar ik wil ook tijd maken en bezig zijn met mijn eerste kleinkind."

Nummer 23

Enkele weken geleden onstond er consternatie omdat Devroe niet wou dat een Anderlecht-speler nog met het nummer 23 speelde, het oude rugnummer van Sterchele. Een gevoelig onderwerp voor de Anderlecht-supporters.

"Sterchele zal mij nooit, nooit loslaten, zo een ongeval wens je je grootste vijand niet toe. Maar de spelers bij Anderlecht mogen wel het nummer 23 dragen. Boeckx heeft zijn nummer deze zomer zelf afgestaan, hij wou het nummer 1. Als er een speler is die het nummer 23 wil, mag hij dat van mij gerust kiezen."

Club Brugge

Devroe heeft ook een verleden bij Club Brugge, hij lanceerde er ondermeer Meunier. Maar sinds hij bij Anderlecht zit, is de ontvangst anders. "Er werd geschopt en geklopt op mijn auto, mijn vrouw was echt bang. Stewards hebben ons dan moeten begeleiden. Eens je bij Anderlecht hoort is daar blijkbaar geen ontkomen meer aan. Maar ik ga mij niet laten afschrikken, zondag ga ik opnieuw met de auto naar Brugge."



anderlecht-online forum