Coucke: "We willen gelijke behandeling"

ZATERDAG, 25 AUGUSTUS 2018, 22:26 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Met grote ogen stelden velen, wij ook, vandaag vast dat Ognjen Vranjes voorlopig niet geschorst wordt en morgen dus mag spelen tegen Club Brugge. Via Twitter geeft Marc Coucke de nodige uitleg. "De oorzaak is een administratieve fout in januari", zo luidt het.

Sinds dit seizoen hanteert het bondsparket een indicatieve tabel voor uit toekennen van straffen bij een rode kaart. Standard betwistte de rechtsgeldigheid van deze tabel na de rode kaart van Mehdi Carcela op de tweede speeldag. De Geschillencommissie Hoger Beroep gaf hen vandaag gelijk. De schorsingen van Carcela, Wesley (Club Brugge) en Ocansey (Eupen) vervallen hierdoor. Het dossier Vranjes wordt na het weekend behandeld.

"Als recent voorzitter van de Pro League betreur ik de impasse: beslissingen in het voetbal moeten snel, duidelijk en eerlijk zijn", zo begint Coucke zijn driedelige boodschap. De oorzaak van de huidige impasse is volgens hem een administratieve fout die gemaakt werd in januari. 

"Iedereen heeft recht op verdediging, dus begrip voor wie procedure-argementen gebruikt. Ter info: Anderlecht deed dit vandaag niet, wel willen we gelijke behandeling. De Geschillencommissie Hoger Beroep is een onafhankelijk orgaan. Ik heb respect voor hun beslissingen."

"Tijdens de raad van bestuur en de algemene vergadering op 4 september zullen we met de Pro League dit probleem definitief aanpassen. We zullen dan enkele wijzigingen doorvoeren zodat zoiets zich niet meer herhaalt. Sorry aan alle voetballiefhebbers voor deze omstandigheden, die puur juridische oorzaken hebben. Ook wij houden niet van dergelijke toestanden."



anderlecht-online forum