Sanneh: "Transferprijs jaagt me geen schrik aan"

VRIJDAG, 14 SEPTEMBER 2018, 08:48 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Bubacarr Sanneh staat morgen voor het eerst in de basis bij Anderlecht. De 23-jarige Gambiaan is vol vertrouwen dat hij zal slagen bij Anderlecht. "In Gambia kent iedereen me als 'timber', dit betekent boom en wijst naar mijn onverzettelijkheid. In Denemarken luidde mijn bijnaam 'de rots' omwille van mijn fysieke kracht."

Als je Sanneh ziet, kan je niet ontkennen dat hij één blok graniet is. Maar wees gerust, hij kan ook voetballen. "Bij Midjylland begint de opbouw bij de verdedigers. Wie niet kon uitvoetballen, die deed niet mee", zo vertelt Sanneh vandaag in de kranten. "Hein Vanhaezebrouck belde me persoonlijk om te vertellen dat ik perfect in zijn systeem pas. In Denemarkten speelden we meestal trouwens met drie achterin."

Anderlecht moest wel diep gaan om Sanneh te strikken. Midjylland liet hem niet zomaar gaan en dat frustreerde Sanneh. ""Toen ze me in januari aantrokken, maakten ze de belofte dat ik me mocht verbeteren wanneer de kans zich voordeed. Maar plots was ik te belangrijk geworden en ik moest zelf druk zetten om me te laten gaan."

Niet alleen Sanneh, ook Anderlecht deed een fikse inspanning. Het betaalde acht miljoen euro. "Maar die transfersom jaagt me geen schrik aan", aldus de Gambiaan. "Ooit hoop ik mijn vriend Omar Colley (ex-Genk) achterna te kunnen en in een topcompetitie te voetballen. Mijn droomclubs zijn Real Madrid en Manchester United, maar stap voor stap."

Dat Sanneh zo graag naar Anderlecht wilde, had ook een financiële reden. Daar is hij eerlijk in. "Mijn vader stierf toen ik tien was. Ik heb zes broers en één zus en moeder heeft hard voor ons gewerkt. Nu voetbal ik voor haar en mijn familie. Sinds ik op mijn vijftiende prof werd, heb ik maar één doel: iedere maand mijn familie een mooie som geld sturen. Het mooiste cadeau dat ik mijn moeder gaf, was een bedevaart naar Mekka. Volgend jaar organiseer ik er één om mijn vader te herdenken. Ook daarom wilde ik absoluut dat contract bij Anderlecht tekenen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.