Devroe: "Geen creativiteit? Da's ver gezocht"

WOENSDAG, 19 SEPTEMBER 2018, 20:42 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Na de één op negen de voorbije drie wedstrijden weerklinkt hier en daar de kritiek dat Anderlecht een speler mist als Carcela of Pozuelo, een stilist zoals het die in het verleden wel had. Luc Devroe weerlegt die kritiek nu, maar geeft wel toe dat hij graag nog een extra aanvaller had gehaald.

"Bakkali, Musona en een fitte Morioka hebben misschien niet dezelfde stijl als Carcela of Pozuelo, maar dat dit betekent dat we geen creativiteit hebben? Dat vind ik te ver gezocht", zo vertelt Devroe. "Het klopt dat we inderdaad nog graag een extra aanvaller hadden gehaald, maar dat is niet gelukt. Eerst moesten we ons defensief versterken en daarin hebben we zwaar geïnvesteerd. Daarna ontbrak de tijd om voorin nog iemand te halen."

Dat Anderlecht de voorbije drie wedstrijden niet kon winnen, maakt Devroe niet ongerust. "Mochten we drie keer slecht gespeeld hebben, dan was het een ander verhaal. Tijdens de eerste wedstrijden waren we heel efficiënt en dat is nu weg. Dat is een kwestie van vertrouwen. We moeten weg uit die negatieve resultatenspiraal en dat doen we best door te winnen van Trnava. Liefst met goed voetbal, maar als het moet, mag het ook een slechte wedstrijd zijn."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.