Onmondig Anderlecht verliest in Trnava

DONDERDAG, 20 SEPTEMBER 2018, 22:53 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Een ontstellend zwak Anderlecht is aan zijn Europa League-campagne begonnen met een 1-0-nederlaag bij het nietige Trnava. Negentig minuten lang kreeg paars-wit geen bal tussen de palen. Toen Didillon en Dimata zich bij een hoekschop lieten aftroeven, was het lot van Anderlecht bezegeld.

Vooraf was bekend dat Trnava een stugge, stevige ploeg was. Wie gedacht had dat Anderlecht hen meteen naar de keel zou grijpen, kwam bedrogen uit. De Brusselaars voetbalden gezapig en konden de Slovaken niet verontrusten. Als had de thuisploeg ook de scheidsrechter mee. Grendel kreeg slechts geel toen hij de doorgebroken Amuzu neerhaalde, een duwfout op Santini leidde niet tot een strafschop en opnieuw Grendel ontsnapte aan een tweede geel na een nieuwe fout op Musona.

Het waren overtredingen die voor animo zorgden in de eerste helft. Trnava ontbrak de kwaliteit en eigenlijk kan je van Anderlecht hetzelfde zeggen. Pas zeven minuten voor de rust voetbalde het een eerste kans bij elkaar. Kums stuurde Amuzu mooi de diepte in. Die trapte een perfecte voorzet tot bij Dimata. De Wolfsburg-huurling stond volledig vrij op zeven meter voor het doel, maar knikte via de grond over doel. Onbegrijpelijk.

Na de pauze geen beterschap. Integendeel, Trnava kwam steeds beter in de wedstrijd. Het spitsentrio Musona-Dimata-Santini kreeg amper een poot aan de grond (of aan de bal). De enige offensieve speler die bij Anderlecht voor enig gevaar zorgde, was Amuzu. Schrijnend dat het opnieuw een 19-jarige is die bij afwezigheid van een andere 19-jarige (Saelemaekers) voor bezieling moet zorgen. Eerst schilderde Amuzu een voorzet op het hoofd van Santini, niet veel later lepelde hij de bal over doelman Chudy op de bovenkant van de lat.

Neen, een doelpunt voor Anderlecht zat er niet aan te komen. Dus was het opletten aan de overkant. Bij de derde hoekschop van Trnava was het raak. Didillon schatte de bal, overigen perfect aangesneden, fout in. Dimata liet zich aftroeven en de 20-jarige Oravec profiteerde om Trnava op voorsprong te koppen.

Was Anderlecht nog in staat het tij te keren? Neen. Vanhaezebrouck probeerde het nog met een dubbele wissel, maar Makarenko en Gerkens zijn niet de offensieve krachten die je dan nodig hebt. Vranjes was er in de toegevoegde tijd nog dichtbij, maar hij trapte in het zijnet.

Score: 1-0
Goal(s): 80' Oravec

Spartak Trnava:Chudy, Kadlec, Toth, Godal, Conka (52' Kulhánek), Jirka (65' Malecki), Oravec, Grendel, Rada, Chanturishvili, Bakos (89' Janso)
Anderlecht:Didillon, Vranjes, Sanneh, Milic, Najar (66' Saief), Kums, Trebel, Amuzu, Musona (84' Makarenko), Santini, Dimata (84' Gerkens)

Geel: 12' Grendel, 14' Kadlec, 45+1' Bakos, 49' Toth, 50' Chanturishvili
Rood: /

Scheidsrechter: Kevin Clancy (Sch)
Stadion: Stadion Antona Malatinskeho



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.