Union vernedert Anderlecht in Brusselse derby

DONDERDAG, 27 SEPTEMBER 2018, 22:35 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Met de billen bloot. Iets anders valt er niet te zeggen over de bekerderby van Anderlecht tegen Union. Paars-wit slaagde er geen moment in om de Brusselse stadsgenoot te verontrusten. Youssouf Niakaté scoorde drie keer en bezorgde Anderlecht een 0-3-nederlaag.

Zowel Anderlecht als Union lieten enkele spelers rusten. Het was Anderlecht dat het balbezit opeiste, maar tot gevaar leidde dit niet. Verder dan een vrije trap van Kums net over de winkelhaak, kwam Anderlecht niet. Union liet Boeckx een eerste keer schrikken met een draaibal op de paal.

Vijf minuten voor de rust brak Union snel uit na een hoekschop van Anderlecht. Gerkens miste de afvallende bal en liet zich vervolgens eenvoudig aftroeven door Selemani. Die stuurde topschutter Niakaté perfect diep. De Fransman werkte even perfect af. De spurtende Kayembe kwam te laat.

Tijdens de rust zal het ongetwijfeld gestoven hebben in de Anderlecht-kleedkamer, maar resultaat was niet te zien. Op het uur bracht Vanhaezebrouck dan maar Amuzu voor Kayembe, die weinig in het spel betrokken werd. De snelle flankspeler kreeg meteen een reuzekans, maar hij trapte binnen het bereik van Saussez. Tien minuten later mochten ook Santini en Saelemaekers voor extra vuurkracht zorgen.

Een kwartier voor tijd ging het licht echter uit bij de jarige Boeckx. De doelman stond veel te ver uit zijn doel en liet zich simpel omspelen door Niakaté: 0-2. Vijf minuten later sloeg de onvermijdelijke spits opnieuw toe: 0-3. Het Anderlecht-publiek gaf hem niet veel later een staande ovatie bij zijn vervanging.

In de toegevoegde tijd kreeg invaller Saelemaekers nog rood toen hij zijn frustratie afreageerde door al vallend naar een Union-speler te trappen. Niet goed te praten, maar het doet als supporter deugd om te zien dat er toch nog één speler is die dezelfde ergernis voelt.