Vandenbempt: "Misschien tijd dat Coucke eens deftig uitleg geeft"

MAANDAG, 1 OKTOBER 2018, 13:54 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Het onderwerp dat deze maandag over de tongen gaat is de uithaal van Hein Vanhaezebrouck richting paars-wit supporters. Het mes snijdt al twee kanten, sommige begrijpen zijn uithaal, andere zien hem liever branden hel. Volgens sportjournalist Peter Vandenbempt is het misschien geen slecht idee om voorzitter Marc Coucke eens te laten klaarheid scheppen in de zaak.

"Toegegeven, helemaal ongelijk had Vanhaezebrouck niet toen hij de suppoters hekelde", is Vandenbempt eerlijk, "Maar om nu zo in plein publiek op tafel te gooien, dat is een andere vraag. Dat zou wel eens heel slecht kunnen uitpakken voor Vanhaezebrouck."

"De resultaten blijven achterwege en of dat nu echt de fout is van de coach valt te betwijfelen. Ik denk wel dat het tijd is dat Marc Coucke, de grote baas, een keer duidelijk uitleg geeft aan de fans over hoe hij deze situatie ziet, wat de plannen zijn op korte en langere termijn met de ploeg en de misschien de coach", gaat de sportjournalist verder.
"Want dat is toch de traditie van het huis: als het stormt of stormde, dan kropen de sterke mannen - vroeger Michel Verschueren, later Herman Van Holsbeeck - op de barricaden om die te trotseren en de rest uit de wind te zetten. Ik zou zeggen: van de week lijkt me daarvoor een goed moment."   



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.