"Vanhaezebrouck gaf toe dat hij te ver is gegaan"

WOENSDAG, 3 OKTOBER 2018, 22:34 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE In de vooravond had Anderlecht-coach Hein Vanhaezebrouck een gesprek met een groot deel van de Fan Board. Ze bespraken de commotie die zondag ontstond tijdens de partij tegen STVV. Anderlecht laat weten dat het "een constructief onderhoud" is geworden.

Het stoort Vanhaezebrouck al langer dat een deel van de Anderlecht-aanhang snel aan het fluiten gaat. Na de wissel van Adrien Trebel zondag gebeurde het opnieuw. Na afloop bekritiseerde Vanhaezebrouck de fluiters. "In andere stadions blijven de fans hun ploeg wel tot het laatste fluitsignaal steunen", verwees hij naar onder meer Club Brugge. Deze opmerking viel in slechte aarde bij heel wat supporters.

Vandaag besprak Vanhaezebrouck de situatie met de Fan Board, het klankorgaan van de supporters binnen de club. "De coach heeft ruim de tijd genomen om de sportieve situatie in detail toe te lichten. Hij gaf ook toe dat hij te ver is gegaan in die ene reactie tijdens en na de laatste wedstrijd", zo meldt Anderlecht. "De coach gaf aan dat hij de jongens in bescherming wilde nemen. Ook de aanwezige leden van de Fan Board  hebben hun opmerkingen en voorstellen duidelijk kenbaar gemaakt."

"Club en fans zijn op dit ogenblik meer dan ooit gebaat bij eendracht. Zij zullen ook de volgende weken in contact blijven", klinkt het nog.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.