Vurige band tussen Vranjes en Dinamo-fans

DONDERDAG, 4 OKTOBER 2018, 09:20 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Ognjen Vranjes en de supporters van Dinamo Zagreb: dat is water en vuur. In 2010 speelde Vranjes met Sheriff Tiraspol tegen Dinamo in de voorrondes van de Champions League. De Servische afkomst van Vranjes en het oorlogsverleden van de Balkan zorgden voor vijandigheden.

Vranjes werd door Rode Ster Belgrado uitgeleend aan het Moldavische Tiraspol. De verdediger is een Bosniër die afkomstig is uit de Servische enclave Srpska. Hij liet de kaart van de enclave op zijn arm tatoeëren. Toen Tiraspol tegen Dinamo Zagreb speelde, riepen de Kroatische fans 'Dood die Serviër'. Toen Tiraspol Dinamo uitschakelde, toonde Vranjes aan het Kroatische publiek een shirt van zijn moederclub Rode Ster.

Een erg gevoelige daad gezien het oorlogsverleden van de Balkan. In 1990 waren zware rellen tussen supporters van Dinamo Zagreb en Rode Ster Belgrado een voorbode van de Joegoslavische burgeroorlog. Heel Kroatië was dan ook woedend op Vranjes. Benieuwd hoe de Dinamo-fans vanavond reageren ten opzichte van de verdediger.



anderlecht-online forum