"Vooraan komt het gevaar van overal"

DONDERDAG, 4 OKTOBER 2018, 12:51 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Wat mogen we vanavond verwachten van Dinamo Zagreb? Het Nieuwsblad ging te rade bij Jan Lecjaks. De oud-Anderlecht-speler speelde vorig seizoen voor Dinamo en wordt dit seizoen verhuurd.

Dinamo is zoals Anderlecht: ze zijn het gewoon om kampioen te worden en als ze verliezen, is het meteen crisis", zo vertelt de linksachter. Vorig seizoen was zo'n crisisjaar. De club versleet vier coaches, maar aan het eind van de rit won het toch de landstitel.

"Dinamo is echt een sterke ploeg", gaat Lecjaks verder. "Ze voetballen vanuit een stevige organisatie en vooraan kan het gevaar van alle kanten komen. Ze beschikken over een mix van talent en ervaring, met de Spanjaard Dani Olmo als beste speler."

Lejcaks, in het seizoen 2010-2011 actief bij Anderlecht, verzamelde vorig seizoen achttien basisplaatsen in de competitie. Dit seizoen speelt hij op uitleenbasis voor Lokomotiv Zagreb. "Na de povere 1-1 op de openingsspeeldag zocht de coach een kop van jut en dat werd ik. Ik vloog naar de B-kern. De coach moest ook zijn eigen transfers kunnen opstellen."



anderlecht-online forum