Vanhaezebrouck: "We geven het zelf weg"

VRIJDAG, 5 OKTOBER 2018, 09:06 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Hein Vanhaezebrouck zat er verslagen bij, de coach doet er alles aan om zijn spelers in de meest perfecte omstandigheden aan de aftrap te brengen. Alleen zijn het diezelfde spelers die telkens volledig de mist ingaan.

“Je weet op voorhand dat het heel moeilijk wordt als je speelt tegen een ploeg die van ons niveau is of misschien zelfs iets beter is. En dan begin je zelf cadeau's weg te geven. Dan wordt het moeilijk natuurlijk", zucht de coach, "Die eerste goal en die rode kaart waren simpelweg grote cadeaus."

“Ik heb de indruk dat niemand klaar is. En dan blijkt dat ze bijna allemaal de verkeerde schoenen aanhebben. Dat moet je als professionele speler toch al opmerken tijdens de opwarming."
 
Mentale kwestie

"De spitsen komen niet meer aan scoren toe, dat begint dan stilaan ook in het hoofd te kruipen. Ons gevaar kwam via dribbels en afstandsschoten. Die schoten waren nooit écht gevaarlijk. Maar andere opties heb ik niet echt meer hé. We zullen het moeten doen met de jongens die we nu voorhanden hebben", zucht de coach.

"We mogen nu niet bij de pakken blijven zitten en ons focussen op de wedstrijd van zondag tegen Zulte-Waregem. Ook daar zijn we nog niet gewonnen hoor. En dat wil ik nu voor de verandering wel eens doen. Nadien volgt de interlandbreak, de ideale periode waarin heel wat jongens hun hoofd eens kunnen leegmaken en de batterijen opladen. Hopelijk maken ze daar ook gebruik van. En keert ons geluk een nadien", besluit Vanhaezebrouck.





anderlecht-online forum