"Niet de perfecte wedstrijd maar wel voor gestreden"

MAANDAG, 8 OKTOBER 2018, 10:18 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Pieter Gerkens zette zijn ploeg op rozen met de 0-2 tegen de netten te trappen. Al baalt hij wel van de gemiste kans in de eerste helft. Maar het belangrijkste zijn uiteindelijk de drie punten die mee terug naar Brussel gaan.

"Niet de beste wedstrijd maar wel voor gestreden", is Gerkens eerlijk na de wedstrijd, "We hebben geprobeerd om die negatieve spiraal om te draaien en dat is gelukt. Het belangrijkste zijn de drie punten. Het doelpunt is een mentale opsteker voor mezelf, alleen spijtig dat ik die kans in de eerste helft mis. We zitten nu in een moeilijke periode, maar daar leren we uit. Het is aan ons om daar samen sterker uit te komen, te blijven werken en hopen dat we nu de goede weg op zijn. Ik onthou uit deze wedstrijd vooral de goals en de mentaliteit die er was om te blijven vechten.

"De interlandbreak komt als geroepen na drie zware en moeilijke weken. We gaan die periode gebruiken om terug op krachten te komen en te focussen op de volgende wedstrijden. Op die manier kunnen we er allemaal opnieuw samen voor gaan", aldus nog Gerkens.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.