Financieel gesjoemel bij transfer Mbokani?

DONDERDAG, 11 OKTOBER 2018, 22:37 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

ANDERE De Tijd doet de financiële malversaties uit de doeken die het parket momenteel onderzoekt in de operatie 'Propere handen'. De krant noemt daarbij ook de naam van Herman Van Holsbeeck. Dit doet ons spontaan denken aan de transfer van Dieumerci Mbokani van Anderlecht naar Dinamo Kiev.

Het gerechtelijk onderzoek zou zich onder meer toespitsen op twee constructies die courant zijn in de voetbalwereld. Eén daarvan is die van de zogenaamde 'retrocommissies'. Transfersommen worden tegen een bepaalde waarde in de boekhouding opgenomen, maar het werkelijke transferbedrag ligt een stuk hoger. De betrokkenen (makelaars, sportief managers, spelers en/of coaches) verdelen het verschil onder elkaar.

Dit doet ons spontaan denken aan de transfer van Dieumerci Mbokani van Anderlecht naar Dinamo Kiev in 2013. Er was toen sprake van een transfersom van tien miljoen euro, maar uit een document dat in 2016 uitlekte via Football Leaks bleek er officieel sprake van slechts 3,5 miljoen euro.

Heeft de pers in 2013 het bedrag overschat of zijn er ergens wat miljoenen blijven plakken? Misschien krijgen we binnenkort het antwoord.

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum