Duchâtelet beschuldigt ook Anderlecht(-wedstrijden)

VRIJDAG, 12 OKTOBER 2018, 08:58 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

ANDERE Oud-Standard-voorzitter Roland Duchâtelet beweert dat er tijdens Play-Off 1 van het seizoen 2013-2014 matchen gefixt zijn om Anderlecht kampioen te maken. "Ik kan niet zeggen welke. Bekijk de matchen en dan kom je er zelf wel achter."

Anderlecht begon dat seizoen aan Play-Off 1 met een achterstand van vijf punten op Standard. Op de openingsspeeldag verloor Anderlecht in Luik. In de volgende negen wedstrijden behaalde paars-wit 22 punten en werd het kampioen met twee punten voorsprong op Standard.

"Er zijn toen rare dingen gebeurt", beweert Duchâtelet vandaag in Het Laatste Nieuws. "Ik heb toen al gezegd dat er iets niet klopte, maar dat is nooit onderzocht. Er zijn nochtans twee matchen van Anderlecht die verdacht zijn. Hopelijk komt er klaarheid."

Alle wedstrijden herbekijken lukt ons niet, maar we hebben wel even onze eigen wedstrijdverslagen erbij genomen. Daar vinden we één wedstrijd waarbij we een vermelding maken van zaken die mogelijk als verdacht zouden kunnen aanzien worden (let op het gebruik van zowel 'mogelijk', 'zouden' en 'als'). In de derde wedstrijd tegen Lokeren kwam Anderlech op 0-1 na wegglijden van Maric. En bij een 1-2-stand kon Lokeren een strafschop krijgen nadat Kouyaté de bal tegen de hand kreeg. Anderlecht won die partij, geleid door Alexandre Boucaut, met 1-2.

Daar tegenover staat dat Anderlecht in de slotwedstrijd bij een 1-0 voorsprong een strafschop tegen kreeg voor een fout die anderhalve meter buiten het strafschopgebied gebeurde. We herinneren ons ook nog allemaal de rode kaart van Mitrovic in Brugge omdat hij neus-aan-neus ging staan met Engels en die vervolgens voor dood tegen de grasmat viel.


Heeft u meer tijd om de wedstrijden van toen onder de loep te nemen (zowel fases pro als contra Anderlecht en Standard)? Pen dan hieronder bij de reacties uw bevindingen neer.

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum