Belgische U21 plaatsen zich voor EK

DINSDAG, 16 OKTOBER 2018, 20:55 - lajoya

JEUGD Zonet hebben de Belgische beloften zich geplaatst voor het Europees Kampioenschap van volgend jaar. Ze wonnen met 0-3 van Zweden. De 3 Belgische doelpunten hadden alledrie een paars-wit tintje. Landry Dimata scoorde 2x voor rust en in minuut 65 legde Dodi Lukebakio de 0-3 eindstand vast. Dimata werd in minuut 87 vervangen door Leya Iseka. Amuzu en Bornauw bleven beiden 90 minuten op de bank.

Het Europees Kampioenschap U21 vindt volgend jaar in juni plaats in Italië en San Marino. Op dit tornooi wordt er tevens gespeeld voor een ticket voor de Olympische Spelen van 2020. De halve finalisten van het EK kwalificeren zich automatisch voor de Olympische Spelen.