Blijf positief tegenover scheidsrechters

DONDERDAG, 18 OKTOBER 2018, 14:01 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Onze twee beste Belgische scheidsrechters hebben zich wellicht laten verleiden tot omkoping en matchfixing. Sebastièn Delferière is vrij onder voorwaarden, Bart Vertenten zit nog in de cel. Toch vraagt de Pro League om komend voetbalweekend positief te blijven tegenover de scheidsrechters die de wedstrijden fluiten in 1A en 1B.

Voor de scheidsrechters die vanaf morgen terug aan de slag gaan in de Belgische competitie, staat er een moeilijk weekend voor de deur. Twee van hun collega's, en niet de minste, kwamen negatief in het nieuws. De handelingen van de overgebleven scheidsrechters zullen dan ook wellicht met argusogen worden bekeken door de supporters.

"We gaan een oproep doen naar alle clubs om hun supporters te vragen dit weekend een positieve houding aan te nemen naar de scheidsrechters", zegt Marc Coucke als voorzitter van de Pro League, "Een scheidsrechter is een enorm belangrijk deel van het voetbal. Er zullen dit weekend weer twijfelachtige fases zijn. Zo gaat dat. Maar het is dan niet de bedoeling om kwetsende spreekkoren te krijgen. De scheidsrechters verdienen steun. We mogen geen zaken veralgemenen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.