UYL: Dewaele trapt Anderlecht naar tweede ronde

DINSDAG, 23 OKTOBER 2018, 20:15 - emjomi

JEUGD De U19 plaatsen zich zonet voor de volgende ronde van de UEFA Youth League. Een gelijkspel tegen het Oostenrijkse Admira Wacker was voldoende om door te stoten. Sieben Dewaele scoorde in de voorlaatste minuut het doelpunt van de kwalificatie

Vanaf de eerste minuut domineerde Anderlecht tegen Admira Wacker, maar de vele kansen leidden niet tot doelpunten. De thuisploeg toonde zich wel efficiënt. Na een half uur spelen zetten Weber de Oostenrijkers op rozen.

Anderlecht bleef proberen, maar pas in de 89e minuut vond aanvoerder Sieben Dewaele het gaatje. De 1-1 gelijkmaker volstond voor kwalificatie aangezien de heenwestrijd in België op 0-0 was geëindigd. Een verdiende kwalificatie voor Anderlecht, dat vanavond zestien kansen bij elkaar voetbalde tegenover vier voor Admira.

Score:1-1
Doelpunten:30' Weber (1-0), 89' Dewaele (1-1)

Admira Wacker: Köstenbauer, Cucic, Aussenegg (90+2' Linhart), Aiwu, Fisherauer, Puster (54' Vastic), Zdichync (76' Lederer), Kotzegger, Turi, Weber, Kadlec
Anderlecht:Vercauteren, Bouchouari, Lissens, Kiwior, Nzita, Sambi Lokonga, Dewaele, Leoni (85' Loua), Doku (90+3 Colassin), Verschaeren, Suray (62' Lutonda)

Gele kaarten:20' Nzita, 79' Weber, 82' Cucic, 90+3' Doku
Rode kaarten: /

In de volgende ronde wacht die winnaar van het duel tussen Dinamo Kiev en het Bulgaarse Septemvri Sofia. Kiev won de heenwedstrijd met 1-0, morgen volgt de terugwedstrijd. De tweede ronde wordt gespeeld op 7 november en 28 november. Anderlecht speelt eerst thuis.