Vele veiligheidsmaatregelen voor bezoek Fenerbahçe

WOENSDAG, 24 OKTOBER 2018, 09:04 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Anderlecht is in de opperste staat van waakzaamheid voor het bezoek van Fenerbahçe morgen. Toen de Turkse club in 2007 in het Constant Vanden Stock-stadion kwam spelen, leidde dit tot rellen. Dat wil Anderlecht nu vermijden.

In 2007 won Fenerbahçe met 0-2 van Anderlecht in de voorrondes van de Champions League. Heel wat Turkse supporters zaten tussen de Anderlecht-fans en na afloop kwam het op verschillende plaatsen in het stadion tot ongeregeldheden. Anderlecht wil de twee supportersgroepen nu gescheiden houden en nam hiervoor verschillende maatregelen.

Wie een ticket wilde kopen voor een Anderlecht-vak, moest de voorbije drie jaar al een wedstrijd van Anderlecht hebben bijgewoond. Per identiteitskaart werd ook maar één inkomkaart toegekend. De loketten zijn morgen niet open.

Fenerbahçe kreeg 1.250 tickets. Turkse Belgen moesten hun kaart kopen via erkende Fenerbahçe-supportersclubs in België of de buurlanden.

In het stadion hebben een deel Anderlecht-supporters voor morgen een andere plaats gekregen. Zo zitten de Fenerbahçe-fans bij elkaar en is er een duidelijke afscheiding tussen de twee supportersclans.

Fenerbahçe-fans moeten verplicht gebruik maken van een combiregeling om zich naar het stadion te begeven. Zij moeten verzamelen op enkele plaatsen in de omgeving en worden vandaar met bussen naar de wedstrijd gebracht en na afloop terug naar de parkings. Het is voor het eerst dat zo'n regeling van kracht is bij een Europese wedstrijd van Anderlecht.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.