Bakkali: "Nog niet volledig op niveau"

DONDERDAG, 25 OKTOBER 2018, 05:53 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Zakaria Bakkali, de enige speler die het Anderlecht-DNA bezit. De supporters rekenen vanavond ook op hem om punten te pakken tegen Fenerbahçe en zo de Europese droom leven te houden.

Bakkali kwam op Anderlecht toe met overgewicht maar laat nu een sixpack ontrollen. Zijn dijen blijven twee stevige brokken, maar daar zal men niets kunnen aan veranderen.
"Toen ik bij Anderlecht begon moest ik eerst fysiek sterker worden. Ik woog 72 kilo na anderhalve maand vakantie, ondertussen is er drie kilo terug af. Maar die stevige dijen zitten in de familie.Mijn vader en broers hebben dat ook, mijn vader is zelfs nog amateurbokser geweest. Fysiek is er nog werk, ik zal toch zeker nog een goede maand nodig hebben.

Het was even twijfelen of het zou klikken tussen Bakkali en Hein Vanhaezebrouck. Maar gaandeweg vonden de twee mekaar.
"Hein is tactisch één van de beste coaches die ik al had en ik heb er veel zien passeren. Dat soort trainer moet je blijven steunen ook al verlies je dan eens vier of vijf wedstrijden. Hij laat mij ook toe om te dribbelen, maar sommige goals vallen ook precies zoals we ze inoefenden op training. Dat is geweldig."

Bakkali speelde de voorbije drie jaar amper. Bij RSC Anderlecht wordt hij stilaan weer een vaste waarde. Hij kon ook kiezen voor Standard maar het plan van Anderlecht beviel hem beter.
"Anderlecht trekt al lange tijd aan mijn mouw. Hun project dat ze mij voorschotelden sprak mij ook veel meer aan. Het was tijd dat ik het voetbalplezier terug te vinden en dat is hier gelukt. Ik kom elke dag weer met plezier trainen. Nog geen moment heb ik spijt gehad dat ik niet voor Standard koos."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.