Kums: "Ben een leider op mijn manier"

DONDERDAG, 25 OKTOBER 2018, 10:35 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Hein Vanhaezebrouck heeft het al vaak aangehaald na een wedstrijd, hij mist leiders op het veld. Daarvoor kijkt hij dan steeds naar Adrien Trebel én Sven Kums. Al is deze laatste van mening dat hij wel degelijk een leider is op het veld, op zijn manier.

"Het is logisch dat de coach naar mij kijkt. Ik ben dertig jaar en heb ervaring, het is dus normaal dat hij mij verwacht dat ik de kar mee trek. Al vind ik van mezelf wel dat ik wel een leider ben. Nee, ik roep en tier niet, dat zit niet in mijn aard. Op mijn manier probeer ik het goede voorbeeld te geven en dat is ook een leiderskwaliteit", aldus Kums.

Kums wordt vaak vergeleken met zijn periode bij AA Gent: "Ja, dat doen de kranten wel graag hé. Mijn periode bij Gent was een zot jaar, ik scoorde zestien keer. Elke bal die ik toen aanraakte zat binnen, zoals ik zei, een zot jaar. Het begint nu stilletjes te lopen bij Anderlecht, de aanpassing heeft meer tijd gekost dan gedacht. Ik snap dat die Gouden Schoen verwachtingen schept. Maar door de problemen met de heup kon ik niet op regelmatige basis trainen. Al heb ik mij daar nooit achter weggestoken."

Vanavond is de wedstrijd tegen Fenerbahçe: "Het is alles of niks", is Kums eerlijk, "Winnen is een must om nog kans te maken op een Europese overwintering. Daarbovenop is het eens hoog tijd dat we een reeks van overwinnigen neer zetten."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.