Vanhaezebrouck: "Blij met de progressie van sommige jongens"

VRIJDAG, 26 OKTOBER 2018, 11:07 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Het moet ongetwijfels geen gemakkelijke avond geweest zijn voor Hein Vanhaezebrouck. In enkele minuten tijd zag hij zijn ploeg vervallen in oude fouten en punten weggeven. Toch wil de coach vooral het positieve onthouden: "Ben tevreden over de progressie van sommige."

"Ook al stonden we 2-0 voor, de wedstrijd was nog niet onder controle, het was nog niet gespeeld", is de coach eerlijk in zijn analyse, "En dan opeens gaat het snel, een tik en twee tegentreffers. Daaraan zie je dat we nog moeten groeien. Het is ook niet de eerste keer dat we op die manier goals tegenkrijgen. Dat moet er echt uit. En ik ben echt wel blij met de progressie die sommige spelers maken."

Voor die progressie kijkt de coach onder andere naar Zakaria Bakkali, de uitblinker van de avond. "Bakkali heeft nu twee keer een volledige wedstrijd gespeeld, iets wat hij de voorbije vijf jaar misschien vier keer deed. Ik vind het vooral geweldig dat hij zelf zegt dat hij er nog niet helemaal is. En ik wil en ga hem daarin helpen."

De Europese overwintering volledig opgeven doen ze nog niet bij Anderlecht. "We liggen nog niet volledig knock-out. We hebben nog een kans en moeten daar dan ook voluit voor gaan. Maar zoals ik vooraf al had gezegd: met een gelijkspel wacht ons ginds een enorme job", besluit Vanhaezebrouck.



anderlecht-online forum