"Dhauholou heeft de kwaliteiten voor een hoog niveau"

VRIJDAG, 26 OKTOBER 2018, 14:14 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Ciryack Olivier Dhauholou zat gisteren voor het eerst op de bank bij de A-kern. Vanmiddag op zijn persconferentie vertelde Hein Vanhaezebrouck dat hij de jonge Ivoriaan geleidelijk in de A-kern wil integreren. "Maar het wordt zaak hem fit te houden."

"Dhauholou is een jongen met veel kwaliteiten. Dat had ik vorig jaar al gezien toen we tijdens een interlandpauze eens met de overgebleven spelers een wedstrijd speelden tegen de beloften. Ik ontdekte meteen kwaliteiten die hem een toekomst bieden op een vrij hoog niveau", vertelt Vanhaezebrouck.

"Alleen is hij iemand die veel te maken heeft met blessures. Dat bleek vorig jaar al. Hij viel regelmatig uit en kon slechts nu en dan eens spelen. Dit jaar heeft hij minder blessures, maar het is altijd opletten met hem. Hij is één van de spelers bij de beloften die het meest opvallen. Maandag tegen Zulte Waregem liet hij hele goede dingen zien. Dat doet hij trouwens meestal in zijn matchen."

Meetrainen met A-kern

"Nu is het kwestie Dhauholou fit te houden en dat hij leert het hoger niveau op te pikken", gaat Vanhaezebrouck verder. "Daarom heb ik vanmorgen nog samengezeten met U21-coach Jonas De Roeck. We hebben afgesproken om hem regelmatig bij de A-kern te nemen."

Vanhaezebrouck wil zien of de Ivoriaan de stap hogerop aankan. "Bij ons kan hij proeven van meer weerstand. Dan staat hij niet alleen tegen de jonkies van de beloften, maar ook eens tegen mannen met meer ervaring en die meer hun lichaam gebruiken zoals Sanneh, Vranjes of Milic. Als we zien dat dat ook goed evolueert, dan hebben we een offensieve optie erbij."

Ander type dan Dauda

"Dhauholou kan meerdere offensieve posities aan, wat een meerwaarde is voor ons. Hij kan diep in de spits spelen, maar ook in steun. De flank kan ook, maar is minder zijn ding. Wat zijn spel is? Dhauholou laat zich graag betrekken in het spel. Soms haakt hij wel iets te veel af om de bal te krijgen, maar hij verliest weinig ballen. Hij heeft ook een actie en kan één of twee spelers passeren."

Naast Dhauholou heeft Anderlecht met Mohammed Dauda nog een andere jonge Afrikaanse spits rondlopen die wacht een doorbraak in de A-ploeg. "Dauda is een ander type. Hij is echt een doelpuntenmaker, een speler voor in de box. Met zijn snelheid kan hij ook van waarde zijn op de tegenaanval."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.